Canvas prints bestellen | Posterlounge.nl (2024)

1. Wat is een canvas print?

Een canvas print is een bedrukte geweven stof (canvas), die op een spanraam wordt gespannen.

Canvas prints bestellen | Posterlounge.nl (1)

Canvas prints bestellen | Posterlounge.nl (2)

2. Wat voor voordelen heeft een canvas print?

Canvas prints worden gekenmerkt door de textielstructuur. Samen met de intensieve, contrastrijke kleuren ontstaat er de luxe uitstraling van een schilderij. Een belangrijk voordeel hierbij is dat het gestructureerde oppervlak niet spiegelt. De canvas prints zijn dan ook geschikt voor elke wand – onafhankelijk van de lichtverhoudingen.

Onze canvas schilderijen zijn relatief licht, stabiel en gaan lang mee. In tegenstelling tot sommige synthetische materialen zijn ze behoorlijk robuust. De natuurlijke materialen dragen daarnaast bij aan een aangename woonsfeer. De kleuren zijn lichtbestendig en veegvast.

Het bespannen spanraam voorziet het kunstwerk van een mooi ruimtelijk effect. De canvas prints kunnen direct na de bezorging opgehangen worden en hebben geen lijst nodig. Indien gewenst kun je je print vanzelfsprekend opwaarderen met een luxe lijst met schaduwvoeg.

3. Hoe wordt mijn canvas print in elkaar gezet?

Wij produceren alle canvas kunst zelf in onze productiewerkplaats in Leipzig, Duitsland. Het productieproces bestaat uit drie stappen:

  • Eerst drukken we je motief op grote canvas rollen en snijden de prints met een geraffineerde cutter van topkwaliteit uit.
  • Onze houten spieramen stellen we samen met behulp van sublieme houten lijsten met FSC®-keurmerk, zodat we alle varianten van 20×20cm tot 120×180cm flexibel in 10-cm-stappen kunnen combineren.
  • Tot slot spannen we elke canvas print op een passend houten spanraam en nieten we de print vast. Bij grote formaten en plaatsen we eventueel tussen- of kruislatten voor de stabilisatie. Kleinere formaten spant ons team met een machine passend op de lijst.

Vanzelfsprekend controleren we de kwaliteit na elke stap van het productieproces, zodat het eindresultaat een hoogwaardige canvas print zonder gebreken is.

Canvas prints bestellen | Posterlounge.nl (3)

Canvas prints bestellen | Posterlounge.nl (4)

Canvas prints bestellen | Posterlounge.nl (5)

Canvas prints bestellen | Posterlounge.nl (6)

4. Wat is de aard van het materiaal?

Het materiaal van de canvas schilderijen bestaat uit een 360g/m² sterke katoen-polyestermix, die – vergelijkbaar met een echt schildersdoek – over een sublieme textielstructuur beschikt. In combinatie met de kleuren heeft het geweven oppervlak een briljante en zeer levendige uitstraling.

Alle spieramen zijn van grenen en beschikken over het FSC®-keurmerk voor duurzaam bosbeheer. Onze Canon-inkt voor de canvas prints is vanzelfsprekend gecertificeerd voor het gebruik in woon- en kantoorruimtes.

5. Hoe zwaar zijn canvas prints?

Relatief licht, een canvas print met de afmetingen 100×100cm weegt bijvoorbeeld slechts ca. 2,4kg. Ophangen of een nieuw plekje zoeken is dan ook heel eenvoudig, mede dankzij de meegeleverde wandbevestiging.

6. Hoe lang duurt het voordat mijn canvas print thuisbezorgd wordt?

Omdat wij uitsluitend op bestelling produceren, hebben we voor de verschillende stappen van het productieproces in onze interne kunstdrukkerij over het algemeen twee tot drie werkdagen nodig. Vervolgens pakken we de canvas print goed in en gaat het pakket op weg naar je toe met een van onze betrouwbare koeriersdiensten.

7. Zijn canvas prints waterbestendig?

Canvas prints mogen niet in contact komen met stromend water. Het wordt tevens afgeraden om ze in vochtige ruimtes zoals een badkamer op te hangen. Het houten frame en het stoffen weefsel kunnen worden aangetast door de hoge luchtvochtigheid. Het is echter geen probleem om een canvas kunstwerk in de wc of een klein gastentoilet te presenteren.

Voor de reiniging kun je de canvas print ook met een vochtige zachte doek afnemen. Dit beschadigt het oppervlak niet.

8. Is de wandbevestiging in de prijs inbegrepen?

Ja, wij voorzien alle canvas prints afhankelijk van het formaat met een of twee wandbevestigingen, zodat je het kunstwerk in een handomdraai aan de muur kunt bevestigen. De tandhangers worden stevig onder de lijst ingeklemd of erin gehamerd en zitten goed vast. Je hebt alleen nog maar een spijker of schroef in de wand nodig waaraan de wandbevestiging wordt bevestigd. Omdat de kunstwerken relatief licht zijn, heb je hier normaliter geen hulp bij nodig.

Canvas prints bestellen | Posterlounge.nl (7)

Canvas prints bestellen | Posterlounge.nl (8)

9. Zijn canvas prints duurzaam?

Ja, bij onze canvas schilderijen besteden we veel aandacht aan duurzaamheid. We vinden het belangrijk om te weten, waar onze materialen vandaan komen. Alle componenten – van het canvas en het spanraam tot de lijst met schaduwvoeg – worden aangeleverd door onze jarenlange, betrouwbare partners.

Het grenen waarmee onze spieramen CO2-neutraal in Duitsland geproduceerd worden, stamt bijvoorbeeld uit Europese bossen en beschikt over het FSC®-keurmerk, dat voor duurzaam bosbeheer staat. Onze milieuvriendelijke UV-inkt van Canon bevat – in tegenstelling tot andere technologieën – geen oplosmiddelen.

Bij ons wordt geen materiaal verspild, want wij produceren alle items on demand, m.a.w. pas nadat we de bestelling hebben ontvangen. Bovendien gebruiken wij, indien mogelijk, onbeschadigde elementen van retourproducten.

10. Hoe kan ik mijn canvas druk reinigen?

Stof en licht vuil kun je met een stoffer of een vochtige zachte doek verwijderen. Maak je geen zorgen, de drukken zijn veegvast. Let er wel op dat je niet te veel druk uitoefent op het canvas oppervlak.

De kleuren zijn overigens lichtbestendig. Ook stof en het afstoffen van het schilderij doet geen afbraak aan de intensiteit van de kleuren.

11. Hoe breng ik de canvas prints correct aan de wand aan?

Wij adviseren om de canvas print eerst voor de muur te houden om de perfecte positie te bepalen. Je kunt ook iemand om hulp vragen, zodat je vanaf 2–3m afstand de optimale plek kunt bepalen. Zodra je de plek aan de muur hebt uitgekozen, markeer je deze met een punt in het midden boven de canvas print. Vervolgens meet je aan de achterkant van het kunstwerk de afstand tussen de bovenste rand en de tandhanger (resp. de opening met de tanden). Deze afstand teken je af onder de eerste markering. Vervolgens bevestig je een spijker of schroef in de muur – en de canvas print kan worden opgehangen! Bij grote formaten herhaal je de stappen simpelweg op een tweede positie, en vervolgens op de hoogte van de beide wandhouders.

Indien de canvas print resp. het houten spanraam licht vervormd is (bijvoorbeeld als gevolg van het transport of omdat hout als natuurproduct bij normale veranderingen van de binnenlucht „werkt“) of niet recht hangt, kun je het canvas kunstwerk met behulp van een zeer kleine draadnagel aan de zijkant fixeren. Sla de nagel licht schuin langs de rand in de wand, zodat de nagel de rand van de canvas print vastzet en deze licht tegen de wand drukt.

Canvas prints bestellen | Posterlounge.nl (9)

Canvas prints bestellen | Posterlounge.nl (10)

Canvas prints bestellen | Posterlounge.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated:

Views: 6002

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.